Topkwaliteit aan eerlijke prijzen

Bij De Plankerij vind je stijlvol eiken parket van topkwaliteit aan
zachte prijzen. Omdat wij ons hout rechtstreeks aankopen bij de
fabrikant geniet je als klant van eerlijke, betaalbare prijzen.

Respect voor jouw budget

Kwaliteit voor alles! De Plankerij werkt enkel met de beste materialen en de meest vooraanstaande parketfabrikanten. Onze parketvloeren bestaan uit hoogkwalitatief eikenhout uit duurzaam beheerde bossen in België, Frankrijk en Duitsland.

Ons samengesteld parket wordt volgens de strengste normen en met het grootste vakmanschap geproduceerd. Ons doel? Topkwaliteit leveren aan eerlijke, betaalbare prijzen.

Kies en vraag je offerte online aan

Grote voorraad, meteen leverbaar

De Plankerij heeft op elk moment een ruime stock van meer dan 15.000 m² parket in voorraad. Hierdoor is de eikenhouten vloer die je kiest meteen leverbaar in de gewenste hoeveelheden. Afhalen kan meteen. Levering aan huis wordt voorzien mits een leverkost.

Een groot deel van ons parketassortiment bestaat uit onbehandeld eikenhout zonder structuur- of kleurbewerking en zonder eindbehandeling. Voordeel?  Je kan de afwerking nog volledig zelf kiezen.  Van de populairste parketafwerkingen heeft De Plankerij sinds kort echter ook een voorraad in stock. Dit parket hoeft geen afwerking meer te krijgen op de werf wat voor veel doe-het-zelvers een groot voordeel is.

Neem een kijkje in onze online catalogus
Kom langs in onze prachtige showroom

Samengesteld en massief

eiken parket

Je kan bij De Plankerij terecht voor zowel massief als samengesteld parket.
Beide parketsoorten zijn ontzettend duurzaam en kunnen na verloop van tijd
opnieuw opgeschuurd en geolied worden zodat de vloer er weer als nieuw uitziet.

Massief: the real deal

Bij massief parket bestaat de volledige plank uit 100% eikenhout. Massief parket straalt dan ook een ultiem gevoel van luxe, klasse en kwaliteit uit. Hout blijft wel een levend product. Massief parket is daardoor onderhevig aan schommelingen in temperatuur en vochtigheidsgraad. Deze kunnen ervoor zorgen dat eiken planken uitzetten of vervormen.

Meerlaags: het beste van twee werelden

Samengesteld, meerlaags of combi-parket bestaat uit een massief eiken toplaag tot 6 mm dik op een krimpvrije basis van multiplexhout. Dit resulteert in een uiterst stabiel en duurzaam parket dat amper zwelt of krimpt. Samengesteld parket combineert daarom het beste van twee werelden: de warmte en uitstraling van massief hout met de stabiliteit van een massief parket.

Stijlparket

Liever een motief? Ook voor stijlparket ben je bij De Plankerij aan het juiste adres!

Voor liefhebbers van patronen is stijlparket een perfecte keuze. Naast het razend populaire visgraatparket
biedt De Plankerij ook Hongaarse punt, lamel op kant en mozaïekparket aan. Er bestaat een stijlparket voor
ieders smaak. Of je nu klassiek of modern woont, stijlparket is de ultieme powervloer voor je woning.

 

Wat is visgraatparket?

Bij visgraatparket zijn alle planken even lang en liggen ze haaks tegen elkaar in een typisch visgraatpatroon. Visgraatparket is een echte klassieker die ook verrassend mooi staat in een modern kader!

 

Wat is Hongaarse punt?

Hongaarse punt lijkt sterk op visgraatparket – de planken zijn even lang en liggen haaks tegen elkaar – maar heeft een rustigere, modernere uitstraling doordat de hoeken minder scherp op elkaar staan.

 

Wat is lamel op kant?

Een parket met lamel op kant bestaat uit kleine strookjes hout die op hun kant liggen. Uiterst duurzaam én speciaal!

 

Wat is mozaïekparket?

Mozaïekparket bestaat in verschillende designs en wordt gebruikt om verschillende motieven en verbanden mee te creëren, zoals dambord, visgraat, Engels verband en parallel verband.

Laat je inspireren door onze realisaties.

Afwerking op maat

Wil je je parket van een extra bewerking? Geen probleem.
Ook voor geborsteld parket, gelintzaagd of verouderd parket zit je goed bij De Plankerij.
Welke afwerking of uitstraling je ook kiest, wij zorgen ervoor dat je nieuwe parketvloer helemaal binnen jouw interieur en stijl past.

 

Wat is geborsteld parket?

Geborsteld parket heeft een natuurlijkere, robuustere uitstraling. De planken hebben een authentiekere look doordat de natuurlijke nerfstructuur van het hout meer naar voren komt.

 

Wat is gelintzaagd parket?

Bij een gelintzaagd parket zijn de authentieke lintzagen aanwezig. Het eikenhout krijgt zo een uniek patroon.

 

Wat is barn parket?

Het Plankerij barn parket heeft een ruw oppervlak met zaaggroeven en prachtige, verweerde knoesten en scheuren.  Een parket met een exclusieve en rustieke uitstraling, zowel beschikbaar in onbehandelde als afgewerkte variant.

 

Wat is verouderd parket?

Een verouderde vloer van De Plankerij wordt ter plaatse behandeld met verschillende technieken waardoor een uniek, vergrijst parket ontstaat.  De eindafwerking bestaat uit een zeepbehandeling waardoor dit parket minder vlekbestendigheid biedt.

Eindafwerking met vernis of olie

Voor de eindbehandeling van eiken parketvloer werkt de Plankerij met vernis, olie, hardwax en in
zeldzame gevallen zeep. Welke eindafwerking je best kiest hangt af van de gewenste look en de
manier waarop je je eikenhouten parketvloer na het plaatsen wenst te onderhouden.

 

Vernis

Vernislak vormt een slijtvaste, haast ondoordringbare laag op je eikenhouten vloer en zorgt voor een mooie matte en invisible finish. Hou er wel rekening mee dat beschadigingen in vernis moeilijker weg te werken zijn.

 

Olie

Olie trekt in het hout en is ideaal voor wie van houdt een matte parketvloer met een mooi zichtbare nerfstructuur. Geolied parket is makkelijk in onderhoud en wordt best 1 à 2 keer per jaar behandeld met onderhoudsolie.

 

Hardwax

Hardwax zit tussen olie en vernis. Net zoals gewone olie trekt hardwax in de houten vloer waar het de poriën verzadigd en een beschermlaag creëert. Een hardwaxvloer is slijtvaster dan een geoliede vloer.

 

 

Zeep

Bij een zeepbehandeling wordt je eikenhouten parketvloer stapsgewijs verzadigd met zeep in plaats van olie. Deze zogenaamde Scandinavische methode zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling maar biedt een geringe vlekbescherming.

De Plankerij staat je steeds bij met vakkundig advies, zowel bij het kiezen van je
eindafwerking als bij het kopen van behandelingsproducten voor je eiken parketvloer.